SEO-kategorier

Optimaliser nettsider med Screaming Frog

Screaming Frog er både et fantastisk og veldig kraftig verktøy for alle nettsideeiere. Når det brukes riktig, kan du raskt se betydelig ytelsesforbedring. Ved hjelp av Screaming Frog-verktøyet identifiserte og løste jeg noen kritiske problemer for en klient, og deretter observerte jeg at rangeringene deres raskt forbedret seg. Jeg vil gjerne dele et skjermbilde av Search Console som viser denne ytelsesforbedringen;

google search console

I dette innlegget vil jeg vise deg hvordan du bruker Screaming Frog og hvordan du kan forbedre rangeringene dine med dette verktøyet. Men la oss først definere hva dette verktøyet er. 🙂

Hva er Screaming Frog?

Screaming Frog er et flott verktøy som skanner nettsider og identifiserer eksisterende problemer. Det er blant de mest populære og til og med beste verktøyene som tilbyr denne typen tjeneste. Screaming Frog er en skrivebordsprogramvare som skanner nettsidens lenker, bilder, CSS, skript og applikasjoner. Hovedmålet er å kontrollere interne optimeringskriterier som er viktige for SEO og gi relaterte rapporter til brukerne.

Verktøyet gir brukerne informasjon om antall sider, tittelantall og metabeskrivelser, ødelagte lenker og mer. Basert på denne informasjonen kan brukerne optimalisere nettstedene sine.

La oss komme i gang.

screaming frog-screen

Først skal vi bli kjent med fanene;

Jeg kommer ikke til å dekke alle delene i programvaremenyen, men jeg vil forklare de viktigste for deg. Å lære hvordan du bruker disse menyene vil gjøre det mye enklere for deg å gjøre SEO-optimalisering og akselerere prosessen.

Interne (Internal): Dette er en seksjon der du kan undersøke interne lenker i detalj.

Eksterne (External): Dette er en seksjon der du kan analysere eksterne lenker.

Protokoll (Protocol): Med denne seksjonen kan du filtrere og vise sidene på nettstedet ditt som HTTP og HTTPS. Med denne fanen kan du raskt kontrollere både interne og eksterne lenker. Hvis du nylig har fått et SSL-sertifikat og byttet til HTTPS, kan denne delen hjelpe deg. Du kan også se hvordan domenet ditt er.

Statuskoder (Response Codes): Disse kodene er svar kodene som returneres når en side forsøkes åpnet. I denne delen finnes bare sider som kan finnes ved å bruke din interne lenke. Typisk returnerer serveren 20X, 30X, 40X eller 50X status. Disse kodene betyr henholdsvis «OK», «Omdirigert», «Ikke funnet» og «Serverfeil».

Sidetitler (Page Titles): Dette er delen der du raskt kan få tilgang til sidetitlene på nettstedet ditt. I denne fanen finner du alternativer for å sjekke om tittelen din samsvarer med H1-tittelen, samt duplikater, korte, lange og manglende titler.

Meta Beskrivelser (Meta Description): Dette er delen der du kan finne meta beskrivelsene og filtrere etter duplikater, korte, lange og manglende beskrivelser.

H1 Etiketter (H1): Alle H1-etiketter er her. Inkluderer filtre for dupliserte, flerfoldige og manglende h1-etiketter. Denne delen er veldig nyttig for å analysere alle h1-etikettene på nettstedet ditt.

Bilder (Images): Her finner du en liste over alle bildene som ble funnet under skanningen og som brukes på nettstedet ditt. Denne delen vil inneholde filtrering etter URL-stier, hvor mange ganger bildet er brukt, størrelse og alt-attributter. En funksjon du bør vurdere med tanke på å forbedre ytelsen.

hva-er-screaming-frog

I tillegg kan du integrere mange verktøy i de avanserte funksjonene til Screaming Frog og utføre mer avanserte analyser. For eksempel, takket være Analytics-integrasjonen, kan du identifisere sider med høy avvisningsrate og analysere antall tekst som brukes på disse sidene ved å filtrere. Du vil se at avvisningsraten er høy på sider med få ord.

screaming frog seo spider

Hvordan installere Screaming Frog?

For å installere programvaren, besøk først screamingfrog.co.uk/seo-spider, klikk deretter på Download-lenken og last ned. Etter det vet du hva du skal gjøre. Etter at du har lastet ned og installert, kan du begynne å bruke det gratis. Selvfølgelig er det en grense for gratisversjonen. Du kan skanne opptil 500 URL-er og utføre analyser.

Hvordan utføre en revisjon?

Du kan enkelt skanne nettstedet ditt med Screaming Frog. For å komme i gang, er det nok å skrive inn start-URL’en i den aktuelle delen av programmet. Dette alternativet er plassert øverst på skjermen.

Her vil jeg informere deg om at du bare kan skanne ett nettsted om gangen med dette verktøyet. Du kan ikke skanne flere nettsteder samtidig. Jeg vil også påpeke at Screaming Frog skanner basert på interne lenker. Derfor, hvis du har sider på nettstedet ditt uten interne lenker, vil verktøyet ikke skanne disse sidene.

Hvis du har problemer med å skanne en hvilken som helst URL, kan det skyldes at bots er blokkert. I dette tilfellet anbefaler jeg at du sjekker robots.txt-innstillingene dine. Som en løsning kan du velge å ignorere Robots.txt.

Du kan lage et nettstedskart med dette verktøyet

Å ha et XML-nettstedskart anbefales sterkt av Google. Det hjelper dem med å skanne nettstedet ditt og finne alt det nye innholdet ditt. Takket være Screaming Frog kan du lage et nettstedskart, og det er ganske enkelt. Alt du trenger å gjøre er å følge menytrinnene nedenfor:

Sitemaps > Create XML Sitemaps

Hvordan finne ødelagte lenker?

Å finne ødelagte lenker er et av de mest populære emnene. Å finne feil gjør de fleste mennesker lykkelige. For å finne ødelagte lenker, må du først velge «Svar Koder» -fanen, og deretter velge «Ikke funnet» (4XX) -filteret.

Google screaming frog

Som du kan se fra skjermbildet ovenfor, har selv Google-søkemotoren feil. Ingen er feilfri. 🙂

Igjen, du kan bruke denne delen for å sjekke omdirigeringer og serverfeil. For å gjøre dette må du velge relevante koder fra samme del.

Kontroll av interne lenker

Vi har kommet til en viktig del. I denne delen vil vi lære å analysere interne lenker som brukes på en hvilken som helst URL. For å kontrollere interne lenker, følg trinnene: Velg URL-en du vil undersøke, og deretter velg Inlinks-delen nederst.

screaming frog google inlinks

Begynn å analysere konkurrentene. 🙂 Se hvilke sider konkurrentene har lenker til.

Sideoverskrifter, meta-beskrivelser og overskriftstagger

Vi har bedt programmet analysere URL-en for nettstedet vårt, og analysen er 100% fullført. Nå er det på tide å sjekke sideoverskrifter, meta-beskrivelser og overskriftstagger. Det første du bør være oppmerksom på i sideoverskriftene er antall tegn. Det passende antallet tegn er mellom 30 og 60. Selv om programvaren sier 65 tegn, bør du ikke bry deg og fokusere på maksimalt 60 tegn. Du bør identifisere og redigere sider uten sideoverskrifter og sider som bruker gjentatte overskrifter. For å identifisere gjentatte sideoverskrifter, er det nok å velge «Duplicate» -alternativet i filterdelen på venstre side.

I meta-beskrivelsesdelen er antall tegn det første du bør være oppmerksom på. For meta-beskrivelser er dette tallet mellom 70 og 130. Å finne og redigere sider uten meta-beskrivelse og sider med gjentatte beskrivelser vil gi en betydelig ytelsesforbedring. For å oppdage gjentatte beskrivelser, er det nok å velge «Duplicate» -alternativet i filterdelen på venstre side. For sider uten beskrivelser, må du velge «Missing» -alternativet i filterområdet.

Det jeg nevnte ovenfor gjelder også for H1 og H2 overskriftstagger.

Denne artikkelen om Screaming Frog-bruk er for nybegynnere. Å lære Screaming Frog grundig tar tid. Hvis du vil ha en teknisk rapport om feil på nettstedet ditt, kan jeg tilby deg denne tjenesten. Bare send en e-post.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top button